סיר טיגון יבש (אייר פרייר)

במכשיר זה (אייר פרייר) מכינים פעמים רבות מאכלי חמץ. מכיון שהשימוש בו נעשה ללא נוזלים ההכנה מחייבת ליבון חמור. על כך נוסף הקושי לנקות אותו היטב כדי להכשירו, מחמת מבנהו המסובך שאינו מאפשר גישה לכל חלקיו.
בבדיקות שערכנו עלו מספר בעיות מרכזיות בהכשרת מחממי אוכל (אייר פרייר) לפסח:
- מאחר שהשימוש במכשיר הוא למזון יבש, נדרש ליבון חמור (עד שיתאדמו) לפי ההלכה. תהליך זה עלול לגרום נזק בלתי הפיך למכשיר.
- המבנה הפנימי של המכשיר כולל חללים, חריצים וגופי חימום שקשה מאוד לנקותם באופן יסודי.
- בבדיקות שנערכו נמצאו שאריות מזון בחלקים פנימיים שאינם נגישים לניקוי.
משום כך איננו מכירים דרך שבה ניתן להגעיל מכשיר זה לצורך שימוש בפסח. יש לכלול אותו יחד עם החמץ במכירת החמץ.
מכשיר ששימש לירקות בלבד, ולא הכניסו לתוכו ירקות חריפים (בצל / שום / פלפל חריף) שנחתכו בסכין חמץ, אינו זקוק להכשרה.
אמנם, את מגירת הבישול עצמה יש להכשיר, משום שמכניסים לתוכה כלי חמץ בעת הוצאת המאכל. לשם כך:
- יש לנקות היטב.
- להמתין 24 שעות ללא שימוש.
- להרתיח מים בכלי, ולהכניס לתוכו את מגירת החימום, הרשת וכדו', בשעה שהמים מבעבעים.
אם אין כוונה להשתמש במחמם האוכל (אייר פרייר) בפסח - יש לנקותו מפירורי חמץ נראים לעין, ולאחר מכן להצניעו בארון סגור שיימכר במכירת חמץ.