שלום!
כמה שאלות על ביצים:
א) בספר הכשרות כתוב שכ85% מהביצים הנמכרות אינן מופרות, ומכיון שיש 15% מופרות - כאשר מוצאים דם צריכים לזרוק את כולה (לפי היבי"א אפשר לזרוק רק הדם). ובביצה שבושלה, יש להשאיר הכלי ל24 שעות בלי שימוש. בספר פניני הלכה, מביא את כל הפלוגתא של האג"מ והיבי"א גם - אמנם אומר שהיום השתנה ולמעלה מ97% מהביצים אינן מופרות. ככל הנראה אסור ע"פ חוק למכור ביצים מופרות לאכילה. האם יודעים מה בדיוק הולך היום בביצים? אחוזים עדכניים? האם הפוסקים דנו לאחרונה בנושא זה? האם יש הבדל בין המותגים או כולם כמו "ביצי תנובה" המובאות בספרים? (בחו"ל יש מותגים שקשה מאד למצא דם בכלל, כאן מוצאים מדי פעם)
ב) מדוע בביצים חומים מוצאים הרבה יותר דם מביצים לבנות?
תודה