מעשנת בשר

בשר גולמי אינו חמץ אך במעשנת בשר מכניסים גם בשר מתובל בתבלינים ורטבי חמץ, ולכן על פי ההלכה, יש להכשיר אותה לפני פסח.
כדי להכשיר את המעשנת לשימוש בפסח - יש לנקותה היטב:
- ניקוי יסודי: יש לנקות את המעשנת היטב מכל שאריות מזון, שומן ולכלוך.
- אזורים מאתגרים: יש להקפיד במיוחד על ניקוי הרשתות, התבניות וחלל המעשנת.
- מגש איסוף שומנים: יש לנקות היטב את מגש איסוף השומנים והנוזלים.
- ליבון הרשתות והתבניות: את החלקים שעליהם מניחים את הבשר, הרשתות והתבניות, יש ללבן באש עד שיתאדמו.
- חימום חלל המעשנת: את חלל המעשנת יש לנקות לחלוטין, ולאחר מכן לחמם את המעשנת בחום המקסימלי למשך כשעה.
מדחום בשר וכלי עזר אחרים שבאים במגע עם הבשר בשעה שהוא בתוך המעשנה - זקוקים לליבון עד שיתאדמו. כלים אלו בדרך כלל רגישים ולא יוכלו לעמוד בליבון.
מעשנה שידוע בוודאות שלא שימשה לבשר מתובל עם רטבי או תבליני חמץ, ולא הכניסו לתוכה ירקות חריפים (בצל, פלפל חריף, שום וכדו') שנחתכו בכלי חמץ - אין צורך להכשירה.
מעשנת בשר שאין כוונה להשתמש בה בפסח - די בנקיון כללי, ולאחר מכן לסגור אותה בנייר דבק, כדי שלא ישתמשו בה בפסח בטעות.