מעשנת בשר

מדריך מקיף להכשרת מעשנת בשר לפסח בהתאם להלכה, באופן יסודי ויעיל
מעשנת בשר - הכשרה לפסח

בשר גולמי אינו חמץ אך במעשנת בשר מכניסים גם בשר מתובל בתבלינים ורטבי חמץ, ולכן על פי ההלכה, יש להכשיר אותה לפני פסח.

הוראות הכשרה
ניקיון מקדים

כדי להכשיר את המעשנת לשימוש בפסח - יש לנקותה היטב:

  • ניקוי יסודי: יש לנקות את המעשנת היטב מכל שאריות מזון, שומן ולכלוך.
  • אזורים מאתגרים: יש להקפיד במיוחד על ניקוי הרשתות, התבניות וחלל המעשנת.
  • מגש איסוף שומנים: יש לנקות היטב את מגש איסוף השומנים והנוזלים.
תהליך ההכשרה
ההכשרה הנדרשת
  • ליבון הרשתות והתבניות: את החלקים שעליהם מניחים את הבשר, הרשתות והתבניות, יש ללבן באש עד שיתאדמו.
  • חימום חלל המעשנת: את חלל המעשנת יש לנקות לחלוטין, ולאחר מכן לחמם את המעשנת בחום המקסימלי למשך כשעה.
הכשרת חלקים נוספים

מדחום בשר וכלי עזר אחרים שבאים במגע עם הבשר בשעה שהוא בתוך המעשנה - זקוקים לליבון עד שיתאדמו. כלים אלו בדרך כלל רגישים ולא יוכלו לעמוד בליבון.

מכשיר שלא שימש לחמץ

מעשנה שידוע בוודאות שלא שימשה לבשר מתובל עם רטבי או תבליני חמץ, ולא הכניסו לתוכה ירקות חריפים (בצל, פלפל חריף, שום וכדו') שנחתכו בכלי חמץ - אין צורך להכשירה.

אם לא משתמשים במכשיר בפסח

מעשנת בשר שאין כוונה להשתמש בה בפסח - די בנקיון כללי, ולאחר מכן לסגור אותה בנייר דבק, כדי שלא ישתמשו בה בפסח בטעות.

דף פסח ראשי כשרויות מומלצות הכשרת המטבח מה למכור ומה לבער? תרופות