תות שדה

תות השדה יש בו נגיעות רבה, והחרקים מסתתרים בין הגבשושיות.

במעבדת כושרות בדקנו במהלך השנים מדגם גדול של תותים מחברות שונות, ונמצאה בהם נגיעות גבוהה. בתוצאות להמחשה תוכלו לצפות כאן

שלבי הנקיון לתות טרי שאינו מפוקח מחרקים:

  1. להסיר את הראש הירוק, עם מעט פרי.

  2. להשרות את התותים במים עם מעט סבון, (כחצי כפית סבון לליטר מים) למשך 3 דקות.

  3. לאחר ההשרייה יש להוציא התותים ולשפשף כל תות בעזרת ספוג רך או מברשת שיניים תחת זרם מים.

  4. להשרות פעם נוספת, במי סבון חדשים, למשך 3 דקות, לשטוף ולשפשף בעזרת ספוג רך או מברשת שיניים תחת זרם מים.

ניקיון כזה מכשיר את התות לאכילה, עם פגיעה מועטה בצורתו החיצונית.

 

שלבי הנקיון לתות טרי מפוקח מחרקים:

  • השרייה במי סבון, שטיפה ושפשוף בעזרת ספוג רך או מברשת שיניים- פעם אחת.
  • אם מעוניינים לרסק את התותים בבלנדר, אין צורך בניקוי, רק לטוחנם בבלנדר, עד שיהיו רסק תותים.

 

הערות


  • תות שדה קפוא מנקים בדיוק כפי שמנקים תות רגיל. את השפשוף כדאי לבצע בעודו קפוא משום שכאשר הוא מפשיר הוא מתרכך וקשה לשפשפו.
  • אם מעוניינים לרסק את התותים בבלנדר, גם בתות ללא פיקוח מחרקים, אפשר להסתפק בהשריה, שטיפה ושפשוף פעם אחת ואח"כ לטחון בבלנדר, עד שיתרסקו לגמרי.
  • אם מעוניינים לקלף את התותים - אין צורך להשרות ולשפשף אותם קודם לכן, אך לאחר הקילוף יש לרוחצם תחת זרם מים כדי לוודא שלא נדבקו בהם תולעים מן הידים של המקלף. 
  • תות שעליו מסומן 'לטחינה בלבד' אינו נחשב כתות מפוקח מחרקים, ויש לנקותו כתות רגיל.

 

סרטון להדגמת הנגיעות:



© כל הזכויות שמורות לכושרות