תות השדה יש בו נגיעות רבה, והחרקים מסתתרים בין הגבשושיות.
במעבדת כושרות בדקנו במהלך השנים מדגם גדול של תותים מחברות שונות, ונמצאה בהם נגיעות גבוהה. בתוצאות להמחשה תוכלו לצפות כאן
שלבי הנקיון לתות טרי שאינו מפוקח מחרקים:
1. להסיר את הראש הירוק, עם מעט פרי.
2. להשרות את התותים במים עם מעט סבון, (כחצי כפית סבון לליטר מים) למשך 3 דקות.
3. לאחר ההשרייה יש להוציא התותים ולשפשף כל תות בעזרת ספוג רך או מברשת שיניים תחת זרם מים.
4. להשרות פעם נוספת, במי סבון חדשים, למשך 3 דקות, לשטוף ולשפשף בעזרת ספוג רך או מברשת שיניים תחת זרם מים.
ניקיון כזה מכשיר את התות לאכילה, עם פגיעה מועטה בצורתו החיצונית.
שלבי הנקיון לתות טרי מפוקח מחרקים:
הערות
סרטון להדגמת הנגיעות:
© כל הזכויות שמורות לכושרות