תות שדה

תות השדה יש בו נגיעות רבה, והחרקים מסתתרים בין הגבשושיות.

במעבדת כושרות בדקנו במהלך השנים מדגם גדול של תותים מחברות שונות, ונמצאה בהם נגיעות גבוהה. בתוצאות להמחשה תוכלו לצפות כאן

שלבי הנקיון לתות שאינו מפוקח מחרקים:

  • להסיר את הראש הירוק, עם מעט פרי.
  • להשרות את התות במים עם מעט סבון, (כחצי כפית סבון לליטר מים) למשך 3 דקות.
  • לאחר ההשרייה יש להוציא התות ולשפשף בעזרת ספוג רך או מברשת שיניים תחת זרם מים.
  • להשרות פעם נוספת, במי סבון חדשים, למשך 3 דקות, לשטוף ולשפשף בעזרת ספוג רך או מברשת שיניים תחת זרם מים.
    ניקיון כזה מכשיר את התות לאכילה, עם פגיעה מועטה בצורתו החיצונית.
  • אם מעוניינים לרסק את התות בבלנדר - אפשר להסתפק בהשריה, שטיפה ושפשוף פעם אחת ואח"כ לטחון בבלנדר, עד שיתרסק לגמרי.

 

שלבי הנקיון לתות מפוקח מחרקים:

  • השרייה במי סבון, שטיפה ושפשוף בעזרת ספוג רך או מברשת שיניים- פעם אחת.
  • אם מעוניינים לרסק את התות בבלנדר, אין צורך בניקוי, רק לטחון בבלנדר, עד ליצירת רסק תות.
  • תות שעליו מסומן 'לטחינה בלבד' אינו נחשב כתות מפוקח מחרקים, ויש לנקותו כתות שאינו מפוקח.

 

הערות


  • אם מעוניינים לקלף את התות - אין צורך להשרות ולשפשף קודם לכן, אך לאחר הקילוף יש לרוחצו תחת זרם מים כדי לוודא שלא נדבקו בו תולעים מידי המקלף. 
  • בתות שדה קפוא את השפשוף כדאי לבצע בעודו קפוא משום שכאשר הוא מפשיר הוא מתרכך וקשה לשפשפו.

 

סרטון להדגמת הנגיעות:



© כל הזכויות שמורות לכושרות