שקדים קצוצים (כל הסוגים)

במהלך האחסון הארוך של השקדים חודרים לתוכם פעמים רבות חרקי מחסן שונים. כדי לוודא שהסחורה שלפנינו נקיה יש לברור אותה. אפשר לבצע זאת על ידי פיזור השקדים על משטח ובדיקה שאין חרקים ביניהם, אך בדיקה טובה יותר היא לנער את האגוזים במסננת כך שרק הלכלוכים שבין השקדים ינשרו דרכה, ולהתבונן האם ישנם חרקים במה שנשר על המשטח. חוטים או קורים הם סימן לנגיעות, ובמקרה שנמצאו מומלץ שלא להשתמש בתכולת האריזה.

 הערות:


  1. צבע משטח הברירה - מומלץ לברור על משטח בצבעי כתום או תכלת. חום, שחור ולבן אלו צבעים של חרקים פוטנצייאלים ומשטח בצבע זה עלול להקשות על זיהויים.
  2. כדי להמנע מנגיעות מראש, בעת הרכישה יש לוודא שהשקית אטומה והאוויר אינו יוצא ממנה. כמו כן בבית יש להמנע מאחסון במקום חם או חשוף לשמש או בשקית פתוחה, אלא בשקית או בצנצנת סגורה היטב המונחת במקום קריר ומאוורר.

© כל הזכויות שמורות לכושרות