קמח מלא

על אף שהקמח המלא נגוע לא פחות מקמח לבן, ישנו קושי בניפויו משום שהקמח אינו עובר בנפה בצפיפות שמספיקה למנוע מהחרקים לעבור דרכה. משום כך מומלץ מאוד לרכוש קמח מלא שאינו טעון ניפוי, כמו בקישור זה. 

כדי לנקות את הקמח מחרקים, יש לנפות אותו, ולאחר הניפוי לפזר את הקמח שנותר בנפה על גבי משטח ולברור אותו בעין.

 הערות:


  1. הנפה הדרושה - כדי להבטיח שהחרקים לא יעברו בנקבי הנפה יש להשתמש בנפה בצפיפות של 60 מ"ש לכל הפחות. צפיפות הנפה נמדדת על פי מספר החורים שיש בשורה אחד של חורים לאורך אינץ' (2.54 כ"מ) במידה והצפיפות אינה מסומנת על גבי הנפה אפשר למדוד באופן ידני כמה חורים ישנם בשורה באורך חצי כ"מ ולהכפיל X5. לכלי עזר לבדיקת הנפה לחץ כאן.
  2. את ברירת הקמח מומלץ לבצע על משטח בצבע תכלת או כתום או תכלת, עליהם גוון החרקים ניכר.
  3. אחסון שאינו נאות עלול להרבות את הנגיעות בקמח, לכן אין לאחסן את הקמח בשקית פתוחה או במקום חם וחשוף לשמש, אלא בשקית או בצנצנת סגורה היטב המונחת במקום קריר ומאוורר.

© כל הזכויות שמורות לכושרות