קמח מלא

על אף שהקמח המלא נגוע לא פחות מקמח לבן, ישנו קושי בניפויו משום שהקמח אינו עובר בנפה בצפיפות שמספיקה למנוע מהחרקים לעבור דרכה. משום כך מומלץ מאוד לרכוש קמח מלא שאינו טעון ניפוי, כמו בקישור זה. 

בדיעבד אם לא ניתן להשיג קמח מלא שלא מנופה, יש לנפות אותו בנפת 50 מ"ש. מאחר וישנם חרקים שעלולים לעבור בצפיפות זו, יש ליטול 3 כפות מן הקמח שעבר בנפה ולנפות אותו בנפה תקינה - 60 מ"ש ומעלה, את הקמח שנותר בנפה יש לברור בעין, ובמידה ואין בו חרקים ניתן להניח שהדבר נכון גם לגבי שאר הקמח.

 הערות:


  1. הנפה הדרושה - צפיפות הנפה נמדדת על פי מספר החורים שיש בשורה אחד של חורים לאורך אינץ' (2.54 כ"מ) במידה והצפיפות אינה מסומנת על גבי הנפה אפשר למדוד באופן ידני כמה חורים ישנם בשורה באורך חצי כ"מ ולהכפיל X5. לכלי עזר לבדיקת הנפה לחץ כאן.
  2. את ברירת הקמח מומלץ לבצע על משטח בצבע תכלת או כתום או תכלת, עליהם גוון החרקים ניכר.
  3. אחסון שאינו נאות עלול להרבות את הנגיעות בקמח, לכן אין לאחסן את הקמח בשקית פתוחה או במקום חם וחשוף לשמש, אלא בשקית או בצנצנת סגורה היטב המונחת במקום קריר ומאוורר.

© כל הזכויות שמורות לכושרות