פיסטוק

פיסטוקים לעתים מאוחסנים כמה שנים עד שהם מגיעים לצרכנים, בתקופה זו עלולים להתרבות בהם חרקי מחסן שונים.

בעת פתיחת הפיסטוק יש להתבונן האם ישנם קורים, סימני כרסום, ריקבון וכדו'. במידה וישנו חשד לנגיעות יש לחצות את הפיסטוק לשנים ולוודא שאין תולעת בתוכו. אם בדקנו כעשרה אחוז של הפיסטוקים והם היו נקיים אין צורך להמשיך ולבדוק.

פיסטוק מקולף - כמעט תמיד נקי, ומספיקה התבוננות כללית לפני האכילה. במידה ונמצאו פירורים או קורים בין הפיסטוקים, הדבר עלול להעיד על חרקים, כדי לבדוק אותם יש לנער את הפיסטוקים במסננת ולהתבונן היטב האם ישנם חרקים באבקה ובפירורים או חרקים שנשרו דרך הרשת. לאחר מכן יש לברור את הפיסטוקים על גבי המשטח ולוודא שאין חרקים ביניהם. במידה וישנו חשד לנגיעות בפיסטוק מסוים יש לחצות אותו לשנים ולוודא שאין תולעת בתוכו.

פיסטוק מסוכר - לקנות אך ורק בהכשר ברמה טובה, כך נוודא שהאגוזים עברו בדיקה לפני עיבודם, וכן שהעיבוד עצמו התבצע ברמת כשרות גבוהה.

 הערות:


  1. כדי להמנע מתקלות חריגות, בעת הרכישה יש ללחוץ על האריזה ולוודא שהיא אטומה ואוויר לא יוצא ממנה. ובעת הפתיחה יש להתבונן בתכולתה ולוודא שאין בה ממצאים חריגים (קורים, התגבשויות וכדומה).
  2. כאשר רוכשים בתפזורת - יש להתבונן על טיב הסחורה בעת העברתה אל השקית.
  3. את הסינון והברירה מומלץ מעל משטח בצבע כתום או תכלת, עליהם גוון החרקים בולט. 
  4. לצפיה ברשימת הכשרויות המומלצות על ידינו לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות