פלפל טרי (בכל הצבעים)

לעיתים חרקים זעירים מסתתרים בראש הפלפל, תחת הגבעול או מסביבו, ולכן לפני השימוש יש להסיר את הגבעול עם מעט מבשר הפרי שתחתיו. לעיתים רחוקות יותר ישנם חרקים גם בחלקו התחתון של הפלפל (מבחוץ), וכדי לשלול זאת יש להתבונן בשקע שבתחתיתו לפני השימוש.

גם בתוך חלל הפלפל מצויים לעיתים זחלים או תולעים גדולות, כאשר מסירים את ראשו או חותכים לחצי יש להתבונן בתוכו ולוודא שהוא נקי מחרקים. (על כך יש להקפיד למשל לפני שממלאים את הפלפל). 

אם בפלפל ישנו חור (אפילו קטן מאד), כתם בצבע שונה, מקום רך, מיסמוס, או ריקבון - הדבר עלול להעיד על נגיעות. במקרה זה יש להסיר את מקום הקלקול, להשרות את שאר הפלפל שלוש דקות במי סבון ולאחר מכן לשפשף אותו תחת זרם מים. 

© כל הזכויות שמורות לכושרות