אצות ים

אצות נורי גדלות על הים, במהלך הגידול והאיסוף מתערבים בהם סרטנים, טפילים ויצורים שונים. למעשה משווקות האצות בשלש דרכים שונות:

אצות שלימות, טריות ומיובשות (קומבו, וואקאמה, ספירולינה וכדומה) - מרקמם של חלק מסוגי האצות הללו מקשה על הסרה מלאה של הטפילים, שעלולים להדבק בכפלים ולהסתתר בהם. כדי לנקות אותן יש להשרות את האצות במים עד שיתרככו, לאחר מכן יש לשטוף אחת אחת תחת זרם מים תוך שפשוף קל באצבע.

דפי נורי - כשכובשים את האצות על מנת להפוך אותן לדפי נורי, לא מפרידים ביניהן ובין הטפילים, כשהטפילים כבושים בתוך האצה צריך מיומנות וסבלנות רבה כדי למצוא אותם. מחמת זאת קשה מאוד למצוא דפי נורי מכשרויות ברמה טובה. חשוב לציין שפעמים רבות ההכשר על אריזת דפי נורי מעיד על כשרות החומר עצמו ולא על נקיונו מטפילים. ניתן ללמוד על דרך הבדיקה מהסרטון המצורף בתחתית הדף.

אבקת אצות - באצות הטחונות לאבקה נטחנו גם הטפילים שבהם, ולכן מן הדין הם בטלים ומותר להשתמש בהם.

 הערה:


יש המתירים את השימוש בדפי נורי לאחר שעברה שנה מתאריך הייצור, להרחבה ראו כאן

 תמונות וסרטונים להמחשה


© כל הזכויות שמורות לכושרות