פירות יער

במשפחת פירות היער כלולים תותי עץ בצבעים שונים: אדום, שחור, כחול, או סגול. רמת הנגיעות בפירות אלו רבה, החרקים הרבים מסתתרים בין גרגירי התות ואין כל אפשרות להסירם בלא לפרק לגמרי את התות. הדבר נכון בגידול ביתי, מסחרי, וכן באלו הנמכרים כשהם קפואים. משום כך אנו ממליצים שלא לאכול פירות אלו כלל (אלא במידה והם מוחתמים בכשרות מהודרת, מה שלא מצוי כיום). 

אין להכין מהם ריבה או שייק גם כאשר טוחנים ומבשלים אותם קודם לכן, משום שמנסיוננו בדרך כלל נותרים חרקים שלמים, ובנוסף גם אם כולם נטחנים יש בזה 'ביטול איסור לכתחילה'.

אפשר להכין מיץ מפירות אלו, ולאחר הסחיטה לסנן את המיץ במסננת או בד צפוף שהחרקים אינם עוברים דרכו.

 הערה:


תות שדה, פטל, אוכמניות וחמוציות אינם בגדר פירות יער ויש לעיין כל אחד בערך המיוחד לו. 

אפשר לרכוש מסננות מתאימות לסינון מחרקים בקישור זה

© כל הזכויות שמורות לכושרות