בדומה לנגיעות המצויה בירקות עלים - גם עלי הגפן נגועים ביותר, ובדיקתם דורשת מומחיות בהכרת צורת החרקים, דרך זיהויים והסרתם. מציאות זו היתה ידועה מימי קדם, ובחלק מעדות ספרד אף אסרו משום כך בחרם את השימוש בעלי הגפן (להרחבה ראו כאן).
בשונה מירקות עלים, נכון לכתיבת שורות אלו אין ייצור מפוקח של עלי גפן, לכן אין אפשרות להשתמש בהם בלא בדיקת מומחה.
נגיעות זו קיימת גם בעלים כבושים הנמכרים בצנצנות זכוכית. משום כך אנו ממליצים לרכוש בהכשרים המופיעים ברשימת המומלצים שלנו.
© כל הזכויות שמורות לכושרות