טף (קמח)

ישנם סוגים שונים של קמח טף. ככל שהקמח כהה יותר כך הנגיעות מצויה יותר:

קמח טחון טרי - יש לבדקו בדיקה מדגמית: לנפות שלוש כפות מתוך האריזה, אם הבדיקה נקיה אפשר להשתמש בשאר תכולת האריזה בלא ניפוי, כל עוד שומרים עליה בקירור.

קמח שנמכר בקירור בחנויות טבע, עם הכיתוב 'נקי מחרקים וללא צורך בניפוי' - משעת הקנייה יש לשמרו במקרר עד השימוש בו, ואפשר להשתמש בו ללא ניפוי.

קמח שאינו טרי - יש לנפות בנפה בצפיפות 50 מ"ש (על מידות הצפיפות ראה כאן). את הקמח שנותר בנפה יש לפזר על גבי משטח, להביט ולחפש חרקים, יש להמתין כחצי דקה כדי לראות שאין תזוזה של תולעים או חרקים שקשה להבחין בהם. 

אם נמצאו חרקים בבדיקה - יש לנפות את הקמח בנפה בצפיפות 60 מ"ש, ובקמח שנותר בנפה - אין להשתמש.

 הערה:


את הסינון והברירה מומלץ לבצע על משטח בצבע כתום או תכלת, עליהם צבע החרקים ניכר יותר.

© כל הזכויות שמורות לכושרות