גרעיני חמניה (גרעינים שחורים)

צורת גידול החמניה מאפשרת בקלות לחרקים מסוגים שונים להכנס ולחדור גם לקליפת הגרעינים. הגרעינים נאספים פעם בשנה, בסוף הקיץ, ונמצאים באחסון למשך שנה ויותר, מה שגורם לריבוי נגיעות של חרקי מחסן.

בין החברות וההכשרים השונים ישנם הבדלים משמעותיים מאוד בטיב הסחורה ורמת הנגיעות. 

בעת האכילה יש להתבונן האם ישנם סימני נגיעות ניכרים לעין: חורים, כרסומים, פירורים או קורים. במידה ונמצא אחד מן הסימנים הללו - יש להתבונן בתכולתו של כל גרעין לפני אכילתו. 

אם לא ניכרים סימני נגיעות - בתחילת פיצוח הגרעינים יש להתבונן בתכולתם של הגרעינים לפני האכילה, במידה שכמה עשרות גרעינים נבדקו ונמצאו נקיים - אין חובה להמשיך ולבדוק, אך ראוי ונכון להוסיף ולהתבונן בגרעינים מידי פעם.

 הערות:


כדי להמנע מנגיעות מראש, מומלץ כבר בעת הרכישה להתבונן באריזה ולהמנע מרכישה של אריזה שבתחתיתה פירורים קטנים, משום שתופעה זו עלולה להעיד על נגיעות.

© כל הזכויות שמורות לכושרות