מידע והלכה » חרקים במזון » הדרכה לבדיקת חרקים בקטניות, פירות וירקות » גרעיני דלעת (גרעינים לבנים) קלופים

גרעיני דלעת (גרעינים לבנים) קלופים

גרעיני דלעת (גרעינים לבנים) קלופים  

בעת השימוש יש להתבונן באופן כללי שלא ניכרת נגיעות של חרקים. 

כדי לדעת בביטחון שהסחורה נקיה מומלץ לנער את הגרעינים במסננת לפני השימוש, ולהתבונן באבקה ופירורים הנושרים ממנה. לאחר מכן לפזרם על משטח ולברור אותם (בדומה לברירת אורז). 

 הערות:


כדי להמנע מנגיעות - בעת הרכישה כדאי להתבונן באריזה ולהימנע מרכישה של אריזה שאינה סגורה באופן הרמטי, או שבתחתיתה פירורים קטנים, קורים, גושים או לחות, משום שתופעות אלו עלולות להעיד על נגיעות. כאשר קונים בתפזורת יש להתבונן האם יש בסחורה תופעות אלו לפני שאורזים בשקית. 

אחסון שאינו נאות עלול לגרום לנגיעות, לכן יש להימנע מלאחסן את הגרעינים בשקית פתוחה, או במקום חם וחשוף לשמש, אלא בשקית או בצנצנת סגורה היטב המונחת במקום קריר ומאוורר. 

את הברירה מומלץ לבצע על משטח כתום או תכלת, צבעים אלו מנוגדים לצבע החרקים והם ניכרים עליהם בקלות.

 תמונות וסרטונים להמחשה



© כל הזכויות שמורות לכושרות