גרעיני דלעת (גרעינים לבנים)

גרעיני דלעת הם תוצר של הדלעת שאינה נגועה בחרקים, אך לעיתים בעת האחסון הממושך עלולה להתפתח בהם נגיעות של חרקי מחסן מסוגים שונים.

בעת האכילה יש להתבונן על טיב הסחורה, ולוודא שאין בה סימני נגיעות ניכרים לעין, כגון: חורים, כרסומים, פירורים או קורים. אם הסחורה נראית נקיה אפשר לאוכלה בלא בדיקה.

במידה ונמצא אחד מן הסימנים הללו - יש לפתוח כל אחד ואחד ולבדוק האם אין בתוכו תולעים. אם לאחר בדיקת כמה עשרות לא נמצאו חרקים - אין חובה להמשיך לבדוק אחד אחד.

 הערה:


כדי להמנע מנגיעות - כבר בעת הרכישה יש להתבונן באריזה ולהימנע מרכישתה אם בתחתיתה פירורים קטנים או קורים, משום שתופעה זו עלולה להעיד על נגיעות. כאשר קונים בתפזורת יש להתבונן האם יש בסחורה תופעות אלו לפני שמכניסים בשקית. 

© כל הזכויות שמורות לכושרות