שאל את הרב » מקומות בכשרות רגילה - דרכי הנהגה

מקומות בכשרות רגילה - דרכי הנהגה

  • תוכן השאלה
  • עד כמה שידוע לי מי שמקפיד על כשרות מהודרת (בשר חלק, בישול ישראל, חלב ישראל וכו) ונכנס לאכול במקומות בכשרות רגילה כמו מסעדה (לא משנה אם המקום הוא חלבי או בשרי) ו/או בית מלון (והרי הרוב המוחלט של הבתי מלון בארץ הם בכשרות רגילה), אם אין בעיה של בישולי גויים והתעודת כשרות בתוקף וכל הפרטים נכונים אפשר לאכול הכל חופשי חוץ מבשר בקר/צאן וירקות עליים.
    ירקות עליים גם בכשרות מהדרין עדיף לדבר קודם עם המשגיח לפני שאוכלים או לפחות לבדוק אותם טוב ואם רוצים לאכול בשר בקר/צאן צריך לברר אם הבשר חלק או לא.
    הרי במקומות בכשרות רגילה לא בהכרח הבשר לא חלק. השאלה היא אם אני שואל את המוכר והוא אומר לי שהבשר חלק האם להאמין לו או שעדיף להתקשר למשגיח בעצמו ולשאול אותו אם הבשר חלק או לא?
  • תוכן התשובה
  • שלום

    קשה לענות על שאלה כוללת כ"כ בשו"ת באינטרט.

    לגופו של עניין כשרות כוללת כמה פרטים - בינהם - תהליך הייצור ורמת חומרי הגלם .

    רמת חומרי הגלם זה לא רק בשר ועוף אלא גם רטבים, תיבולים , חומרי מוספים שונים .

    הליכי השגחה בייצור - משמעותי מאוד עד כמה שעות פיקוח והשגחה יש למשגיח.

    לכן כדאי להעזר במדריכים שאני מצרף, ואם יש שאלות נוספות אפשר לשאול שוב

    https://www.kosharot.co.il/index2.php?id=417181&lang=HEB

    https://www.kosharot.co.il/index2.php?id=414622&lang=HEB
  • כדי לדעת כיצד לברר על רמת הכשרות במקום, ובאלו שאלות כדאי להתמקד לחצו כאן
  • ברשימת הכשרויות והמוצרים המומלצים על ידינו ניתן לצפות כאן
  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך ל סיון התשעט
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות