זיתים

הזיתים בגידול מסחרי מסודר כמעט תמיד נקיים ואינם צריכים בדיקה (ובכל זאת, כדאי תמיד להתבונן בזית לפני האכילה). מומלץ לרכוש זיתים כבושים מחברות מוכרות ועם הכשר מעולה בלבד.

זיתים הגדלים בגינה פרטים נגועים בדרך כלל מזבוב המטיל ביצים בתוכם, ומתוכן יוצאות תולעים. לפני הכבישה קשה מאוד לראות את מקום העקיצה על גבי קליפת הפרי. רק אחרי הכבישה אפשר לזהות בבירור מקומות רכים או מלאי מים בתוך הפרי, וחלקים אלו יש לאכול בזהירות רבה ולוודא שאינם נגועים בתולעים לבנות בתוך הפרי.

© כל הזכויות שמורות לכושרות