גרעינים שחורים

בדרך כלל נקיים. אולם לעיתים זמן האחסון ארוך מאד ולכן עלולים להינגע.

רמת הנגיעות שלהם יותר גבוהה מגרעיני דלעת או גרעיני אבטיח.

בתפזורת בד"כ נקי.

בקניה בשקיות, יש להתבונן בשקית לפני הקניה, אם נמצאים פירורים בשקית אין לרוכשם.

סימני נגיעות הם חורים, כרסומים, פירורים או כורים.

אם יש סימני נגיעות צריך לבדוק כל אחד ואחד.

במידה ויש סימן של נגיעות על קליפה מבחוץ  מותר עדיין לאכלו לאחר פתיחה ובדיקה יסודית.

 

בזמן האכילה יש להסתכל באופן כללי על גרעינים וכאשר מפצחים יש לבדוק אחד אחד ולאחר כמה עשרות כשהם נקיים אין חובה להמשיך לבדוק.

.

© כל הזכויות שמורות לכושרות