בוטנים

ערך זה כולל: בוטנים בקליפתם, קלופים, וקלויים.

בוטנים בדרך כלל נקיים מחרקים, אך בחודשי הקיץ הנגיעות מצויה יותר משום שזו תקופת קטיף הבוטנים ועדיין יש בשוק סחורה מהשנה שעברה.

בוטנים בקליפתם - לפני קילוף הבוטנים יש להתבונן האם הקליפה שלימה וסגורה היטב. זוהי אינדיקציה ראשונית לטיב הבוטן.

בעת פתיחת הקליפה יש לבדוק האם ישנם קורים, סימני כרסום, ריקבון וכדו'. במידה וישנו חשד לנגיעות יש לחצות את הבוטן לשנים ולוודא שאין בו תולעים ניכרות לעין.

בוטנים קלופים - יש להתבונן האם יש באריזה פירורים (בכמות משמעותית) או קורים שעלולים להעיד על כרסום של חרקים:

אם האריזה נקיה - אפשר להשתמש בתכולתה ללא בדיקה, אך נכון להתבונן מעט לפני האכילה.

אם ישנם פירורים (בכמות משמעותית) או קורים - יש לפתוח כל בוטן ובוטן במרכזו, ואם יש בו חרקים - להסירם.

 הערות:


את סינון האגוזים מומלץ לבצע מעל למשטח כתום או תכלת, על צבעים אלו צבע החרקים ניכר יותר.

כדי להמנע מנגיעות מראש - מומלץ להתבונן באריזה לפני רכישתה, ולהמנע מרכישת אריזה שבה פירורים או קורים. כשרוכשים בתפזורת - יש להתבונן בטיב הסחורה, ובפרט בעת העברתה אל השקית - האם ישנם חרקים, קורים או פרורים. 

לצפיה ברשימת הכשרויות המומלצות על ידינו לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות