ארטישוק

הארטישוק נגוע מאוד בחרקים מסוגים שונים, החרקים נמצאים בכמה מקומות:

א. בעלים- בחלק התחתון המחובר עם גוף הירק.

ב. בתוך גוף הארטישוק.

  

לא ניתן לנקות לאחר הבישול כיון שהחרקים נצמדים לעלים והעלים רכים ולא ניתנים לשטיפה תוך כדי שפשוף.

צורת ניקוי העלים- לתלוש את כל העלים, להשרות במי סבון שלוש דקות, לשטוף כל עלה באופן נפרד תוך כדי שפשוף ביד או בספוג.

 תחתיות ארטישוק- להסיר את כל העלים עד לחיבור עם החלק התחתון והקשה של הירק, תוך הקפדה שלא ישארו קצוות העלים התקועים בתוך התחתיות. לאחר מכן שוטפים במים והם מוכנים לבישול.

 

© כל הזכויות שמורות לכושרות