ארטישוק

הנגיעות בארטישוק מצויה מאוד, נקיונו משתנה לפי חלקי הירק:

העלים - לפני הבישול יש לתלוש את כל העלים, להשרותם במי סבון למשך שלוש דקות, ולאחר מכן לשטוף כל עלה באופן נפרד תחת זרם מים תוך כדי שפשוף ביד או בספוג, בפרט במקום החיבור לתחתית הארטישוק.

עלים שבושלו ללא נקיון מתרככים ואין אפשרות לשפשפם ולנקותם. 

לב הארטישוק - רמת הנגיעות בלב הארטישוק גבוהה מאוד, ואין אפשרות לנקותו מחרקים.

תחתיות ארטישוק - יש להסיר את העלים עד לחיבור עם החלק התחתון והקשה של הירק, להקפיד להסיר את כל קצוות העלים התקועים בתחתיות. לאחר מכן יש לשטוף את תחתיות הארטישוק תחת זרם מים. 

תחתיות ארטישוק קפואות בכשרות מהודרת - מוחזקות כנקיות ואינן זקוקות לנקיון ובדיקה.

 תמונות וסרטונים להמחשה


 

© כל הזכויות שמורות לכושרות