חלקי האספרגוס: גבעול, ועליו עלים קטנים.
הגבעול עצמו - אינו נגוע.
העלים - נגועים במיני חרקים שונים, חלקם ניכרים בקלות ויורדים בשטיפה, וחלקם אינם יורדים בשטיפה, ונדרשת בקיאות בכדי לזהותם ולהסירם. בעת כתיבת שורות אלו לא ידוע על גידול מפוקח מחרקים של אספרגוס.
לכן על מנת להשתמש באספרגוס יש לקלף את כל העלים הקטנים העוטפים את הגבעול, להשליך אותם לאשפה, בגבעול אפשר להשתמש לאחר ששוטפים אותו היטב תחת זרם מים.
מקלות אספרגוס בשימורים - כאשר הם ללא העלים הקטנים, מספיק לשוטפם לפני השימוש.
הערות:
להרחבה באיסור השימוש בירק עלים ללא פיקוח לחץ כאן
תמונות וסרטונים להמחשה
© כל הזכויות שמורות לכושרות