אורז

בקטגוריה זו: אורז לבן, אדום, שחור לבן, חום, מלא, פראי, לסושי, עגול, בסמטי

ערכים קרובים:
אורז באריזת וואקום

הנגיעות באורז מצויה בין הגרגירים ולא בתוכם. כעשרה סוגי חרקים שונים שתוקפים את האורז. חלקם קטנים מגרגרי אורז וחלקם גדולים מהם. כשחרקים קטנים ביותר מעורבים בין הגרגרים, קשה למצוא אותם וצריך לברור את האורז באיטיות רבה.

הברירה המקובלת - מפזרים את האורז על גבי משטח, ומעבירים אותו מעט מעט תוך התבוננות בין הגרגירים.

הברירה המומלצת - כשבאורז מעורבים חרקים קטנים מאוד קשה מאוד לזהות אותם בברירה המקובלת, ולכן אנו ממליצים מאוד להקדים לברירה זו תהליך של סינון:

שלב א' - לנער את האורז במסננת בעלת חורים קצת יותר קטנים מהאורז, אם ישנם חרקים קטנים באורז נוכל לראות אותם כעת בנפרד על גבי המשטח התחתון. במידה ונופלים חרקים קטנים על המשטח, ישנו קושי גדול לברור האורז מהחרקים ואנו ממליצים לא להשתמש בו.

שלב ב'- את האורז שנותר במסננת מפזרים על גבי משטח, ומעבירים אותו מעט מעט תוך התבוננות בין הגרגירים. כעת החשש שלנו הוא רק לחרקים גדולים יותר והברירה יכולה להיות מהירה יותר. אם נמצאו חרקים בשלב זה יש להסירם, ולאחר שמסירים את כולם אפשר להשתמש באורז. (אם נמצאה נגיעות רבה מומלץ להמנע משימוש באריזה).

 הערות:


  1. צבע משטח הברירה - מומלץ לברור על משטח בצבעי כתום או תכלת. חום, שחור ולבן אלו צבעים של חרקים פוטנצייאלים ומשטח בצבע זה עלול להקשות על זיהויים.
  2. גרגירי אורז פגומים, כגון: גרגר סדוק או שבור, נקודה או אזור שחור, גרגר בצבע חום - אדום, גרגר ובו כתם או נקודה לבנה - אינם מעידים על נגיעות, ואין צורך להסירם.
  3. אורז מלא, אדום ושחור - הנגיעות באורז זה מצויה יותר מבאורז לבן, ולכן יש לברור אותו במתינות ובמשנה זהירות.
  4. כדי להמנע מסחורה נגועה, כבר בעת הרכישה כדאי להתבונן באריזה ולבדוק שאין בה חורים, שאין בתוכה קורים או בתחתיתה פירורים קטנים, תופעות אלו עלולות להעיד על נגיעות.
  5. אם לאחר הברירה נותרו קטניות שלא השתמשנו בהם - אפשר לאחסן במקרר או במקפיא, ולהשתמש בפעם הבאה ללא צורך בבדיקה נוספת.
  6. אריזות ואקום - אם האריזה שלימה ולא נכנס לתוכה אויר עם אישור מוועד הכשרות שהמוצר בחזקת "נקי מחרקים" - מותר להשתמש בתכולתה ללא בדיקה. אחרי פתיחת האריזה ניתן לשמור את התכולה במקרר לאורך זמן ואין צורך לברור שוב.

 קישורים נוספים


למעבר למצגת הדגמת ברירת אורז

 תמונות וסרטונים להמחשה




© כל הזכויות שמורות לכושרות