שאל את הרב » כשרות הבשר והעוף והתבלינים

כשרות הבשר והעוף והתבלינים

  • תוכן השאלה
  • שלום , הרב אמנון יצחק שליט"א מפרסם שיש בעיות גדולות בכשרויות התעשייתיות.
    א. אין היום בשר ועופות כשרים תעשייתים.
    א. הבעיה הגדולה היא שלא שכמעט אצל כולם לא בודקים כהלכה סכין (סכין זה דאורייתא ) לאחר שחיטה ולפעמים גם לפני, ואם היא נפגמה כל מה ששחטו עד עכשיו מהסכין הזאת טרף , וגם אם בודקים ממציאים כל מיני "היתרים" כי לא יזרקו כמויות ענקיות לטרף כי זה תעשייה וצריך להרוויח כסף.
    ב. מעבירים מכשר/טרף לחלק כי זה לא הגיוני שיוצא 60% חלק שהרב עובדיה אמר בעצמו לצאת שיכול לצאת 20 אחוז חלק מצד הריאה עצמה.
    ג. עוד בעיה ששוחטים בקצב של בסביבות ה- 15-30 עופות בדקה מה שהיד של השוחט מתעייפת ויש חשש גדול לדרסה.
    זה קצת מן הבעיות יש גם בעיות של מליחה , בשר שנתעלם מן העין , זריקות במקומות שמטריפים את העופות, ועוד.
    הגר"ח קנייבסקי אמר שהוא לא מכיר הכשר תעשייתי של בשר ועופות שאפשר לאכול ממנו.
    יש עוד בעיות שמפורסמות באתר שופר .
    ב. יש בעיה בכשרות התבלינים מכיוון שבבתי חרושת צריכים לטחון כמויות ענקיות ואי אפשר לבדוק כהלכה ותבלינים מצריכים בדיקה ולא מדגם לפי מה שידוע לי,
    ואסור לבטל איסור לכתחילה.

  • תוכן התשובה
  • שלום

    מצ"ב התייחסות שלנו

    https://www.kosharot.co.il/index2.php?id=69585&lang=HEB
  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך ו כסלו התשעט
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות