שעועית אדומה

ערכים דומים:

שעועית בוואקום

שעועית בשימורים

שעועית קפואה

הנגיעות המצויה בגרגירי השעועית היא נגיעות פנימית. קליפתה האטומה אינה מאפשרת לראות את הנגיעות מבחוץ, כדי לבדוק אותה מחרקים עלינו לבצע מספר פעולות:

  1. להשרות במים את כל מה שברצונכם להשתמש בו, ולהתבונן האם צפים חרקים על פני המים. 
  2. לאחר שהשעועית מתרככת (אם רוצים לקצר את הזמן ניתן לשרותם במים עם סודה לשתייה, במים חמים, או לבשל את הגרגרים) - יש לקלף ולחצות באופן מדגמי כ10% מהגרגרים מבפנים.

לאחר בדיקה זו:

אם לא נמצאה נגיעות במים ובגרגרים שבדקנו - אפשר להשתמש בכל תכולת האריזה. 

אם נמצאה נגיעות בגרגירים או במים - כדי להשתמש בתכולת אריזה זו יש לקלף ולחצות את כל גרגירי השעועית שבתוכה ולבודקם. 

 הערות:


  1. קטניות שנבדקו ולא נעשה בהן שימוש - אפשר לשמור במקרר לאורך זמן, ללא צורך בבדיקה נוספת.
  2. כדי להמנע מנגיעות מראש, כבר בעת הרכישה כדאי להימנע מרכישה של אריזה שבתחתיתה פירורים קטנים או קורים, משום שתופעה זו עלולה להעיד על נגיעות.
  3. אחסון שאינו נאות עלול לגרום לנגיעות, לכן אין לאחסן את השעועית בשקית פתוחה, או במקום חם וחשוף לשמש, אלא בשקית או בצנצנת סגורה היטב המונחת במקום קריר ומאוורר.
  4. אריזות ואקום - בחנויות נמכרות קטניות באריזות ואקום נקיות מחרקים. כדי להשתמש ללא בדיקה יש לוודא את תקינות האריזה, במידה והיא שלימה ולא נכנס לתוכה אוויר, מותר להשתמש בתכולה בלא בדיקה. לאחר פתיחת האריזה ניתן לשמור את התכולה במקרר לאורך זמן ואין צורך לברור שוב.

© כל הזכויות שמורות לכושרות