שלום וברכה
באופן עקרוני בדגים שאינם מעובדים אין הבדל ברמת ההכשרים השונים.
אולם ישנם כמה דברים עליהם אנו צריכים להקפיד:
א. על מנת לוודא שמדובר בדג כשר עלינו לקנות דווקא דג שיש בו שני חותמות כשרות, חותם בתוך חותם. לדוגמא: פעמים רבות בנוסף לחותמת שעל האריזה מותירים מעט קשקשים על הדג כך שנוכל לוודא שהוא כשר.
ב. בסוגי דגים רבים ישנם תולעים המצויים במקומות שונים בדג. בכל סוג דג עלינו לנקות את הדג כפי המובא כאן: https://www.kosharot.co.il/index2.php?id=41712&lang=HEB
כפי שמובא בקישור ששלחתי - בחלק מסוגי הדגים ישנה בעיה של תולעי 'אנסיקיס', תולעים אלו לא ניתן לנקות, ויש המקילים בהם, לכן על אלו שמעוניינים בכשרות מהודרת לרוכשם דווקא בהכשר מהודר.
התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
בתאריך טז אלול התשעז
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן