שאל את הרב » המשך למנגל

המשך למנגל

  • תוכן השאלה
  • שלום,
    תודה רבה על התשובה מהרה.
    עדיין הייתי שמח להבין את העניין יותר. הרי אם סומכים על רוב שימוש, שהיא בבשר כשר, או שיש חזקת כשרות, או ספק דרבנן (אחרי שאינו בן יומו) לקולה - אז למה צריך אפילו ליבון קל. ומצד שני - אם לא, הרי צריך ליבון חמור.
    גם בשו"ע או"ח תנא,ד, שמביא הדעה שליבון קל אכן מועיל במקום שצריך ליבון חמור - זה רק בהיתרה בלע (נו"כ שם).
    אשמח לשמוע ולימוד את העניין ביותר עומק,
    תודה מראש,
  • תוכן התשובה
  • שלום וברכה!

    שאלתך הופנתה מספר פעמים לרבנים המשיבים,

    להלן תשובתם:

    https://www.kosharot.co.il/ask_show.asp?id=251156

    במידה ויש צורך לשאול בשנית יש להתייחס בשאלתך לתשובה הספציפית.

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך ד' אלול ה'תשע"א
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות