שאל את הרב » מנגל

מנגל

  • תוכן השאלה
  • שלום וברכה,
    (לפני זמן שלחתי אותה שאלה, אבל לא קבלתי עדיין תשובה)
    כתבתם לגבי הכשרת הרשת של המנגל ש"אפשר להשאיר אותה למשך מספר דקות על אש בוערת במנגל, או להדליק מדורה קטנה ולזרוק את הרשת לתוכה" (שו"ת "כשרות צימר")(בשו"ת אחר כתבתם שהיא צריכה ליבון חמור). שאלתי היא - האם הרשת של המנגל לא צריך ליבון חמור? אם כן, האם ליבון חמור אינו כל כך חם שיש "ניצוצות" של אש, או שנקלף המתכת? האם האש של מנגל מביא את הרשת לחום כזה? האם כן, אם זה אחרי "מספר דקות"? אני אף פעם לא ראיתי שהמנגל שלי מגיע למצב כזה, ולא אחרי שעה ויותר. אין ניצוצות, ולא נקלף שום דבר.
    אשמח להבין את הדין יותר בעומק.

    ברכות - דוד ספרלינג
  • תוכן התשובה
  • שלום וברכה

    אם ידוע שהשתמשו בבשר טרף יש צורך בליבון חמור ויש לעשותו על ידי ברנר עד שהרשת תאדים, כיון שבמנגל ציבורי לא ידוע לנו אם נעשה עליו בשר טרף, אפשר להקל וללבן ליבון קל כפי שהובאה בתשובה.
    מוזמנים לקרוא הדרכה מסודרת לכשרות בצימר בקישור זה
    בברכה

    www.kosharot.coil

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך כ"ה אב ה'תשע"א
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות