הרב יצחק דביר
|
שם המוצר |
האם חייב בהפרשת חלה |
הערות |
|
אגרול |
אפוי / מטוגן – הפרשת חלה בברכה |
|
|
מטוגן בשמן עמוק – יש להפריש בלא ברכה |
||
|
איטריות ביתיות |
יש להפריש בלא ברכה |
|
|
בורקס |
הפרשת חלה בברכה |
|
|
בייגל |
הפרשת חלה בברכה |
|
|
בלינצ'ס |
פטור מהפרשת חלה |
|
|
בקלאווה |
הפרשת חלה בברכה |
|
|
ג'חנון |
הפרשת חלה בברכה |
חלק מהתימנים נהגו להפריש בלי ברכה |
|
דייסה |
פטורה מהפרשת חלה |
|
|
וופל בלגי |
הפרשת חלה בברכה |
לאחר סיום האפיה יש לקבץ את כל המאפים לכלי אחד ולהפריש חלה |
|
זלאביה |
יש להפריש חלה בלא ברכה |
אם מטגנים רק במעט שמן – יש להפריש בברכה |
|
חלה / חלה מתוקה |
הפרשת חלה בברכה |
|
|
חצ'פורי |
הפרשת חלה בברכה |
|
|
כובאנה |
הפרשת חלה בברכה. |
חלק מהתימנים נהגו להפריש בלי ברכה |
|
לזניה ביתית |
הפרשת חלה בברכה |
|
|
לביבות העשויות מקמח |
הפרשת חלה בברכה |
כאשר מטוגנות בשמן עמוק – יש להפרש בלא ברכה |
|
לחוח |
יש להפריש חלה בלא ברכה (חלק מהתימנים נוהגים שלא להפריש) |
לאחר סיום האפיה יש לקבץ את הכל לכלי אחד, או לכסותן בכיסוי אחד - ולהפריש חלה |
|
לחם |
הפרשת חלה בברכה |
|
|
מופלטה |
הפרשת חלה בברכה |
כאשר מטוגנות בשמן עמוק – יש להפרש בלא ברכה |
|
מלאווח |
הפרשת חלה בברכה |
כאשר מטוגן בשמן עמוק – יש להפרש בלא ברכה |
|
מצה |
הפרשת חלה בברכה |
|
|
סופגניות |
יש להפריש חלה בלא ברכה |
|
|
ספינג' |
יש להפריש חלה בלא ברכה |
|
|
סמבוסק |
מטוגן בשמן עמוק - יש להפריש חלה בלא ברכה |
|
|
אפוי או מטוגן במעט שמן – להפריש חלה בברכה |
||
|
עוגה מעיסה עבה |
הפרשת חלה בברכה |
למשל: עוגת שמרים |
|
עוגה מעיסה נוזלית (עוגה בחושה) |
בכמות גדולה - הפרשת חלה בברכה |
לאחר סיום האפיה יש לקבץ את כל העוגות לכלי אחד, או לכסותן בכיסוי אחד - ולהפריש חלה |
|
עוגיות |
הפרשת חלה בברכה |
|
|
פאי |
הפרשת חלה בברכה |
כאשר הבסיס אינו מקמח, אלא מפירורי עוגות וקרקרים קנויים– פטור מחלה |
|
פחזניות |
הפרשת חלה בברכה |
|
|
פיצה |
הפרשת חלה בברכה |
|
|
פיתה |
הפרשת חלה בברכה |
חייבת גם כאשר נאפית על גבי טאבון או מחבת |
|
פנקייק |
פטור מחלה |
כאשר מכינים פנקייק עבה בתבנית – יש להפריש בברכה |
|
פריקסה |
הפרשת חלה בלא ברכה |
כאשר אופים בתנור - יש להפריש בברכה |
|
פשטידה |
בכמות גדולה - הפרשת חלה בברכה |
רק כאשר הבסיס עשוי מבצק |
|
קובה |
הפרשת חלה בלא ברכה |
|
|
קיש |
הפרשת חלה בברכה |
רק כאשר הבסיס מבצק |
|
קישקה |
הפרשת חלה בלא ברכה |
|
|
קלתית (בסיס לפאי / קיש) |
הפרשת חלה בברכה |
|
|
קניידלך |
הפרשת חלה בלא ברכה |
כאשר נעשה מקמח מצה – הופרשה כבר חלה מן המצות |
|
קרואסון |
הפרשת חלה בברכה |
|
|
קרפלאך |
הפרשת חלה בלא ברכה |
|
|
רביולי |
הפרשת חלה בלא ברכה |
|
|
רוגלאך |
הפרשת חלה בברכה |
|
|
שטרודל |
הפרשת חלה בברכה |
|
|
שפצלה (בצקניות) |
אין חובה להפריש חלה |
© כל הזכויות שמורות לכושרות

