מידע והלכה » מצוות התלויות בארץ » מאלו עיסות ישנה חובה להפריש חלה?

מאלו עיסות ישנה חובה להפריש חלה?

הרב יצחק דביר

  • בטבלה זו מופיעים מוצרים שונים החייבים בחלה, חלק מן המוצרים מיוצרים ונמכרים גם באופן מסחרי, כאשר קונים מוצרים אלו עם הכשר – אין צורך להפריש מהם חלה.
  • בחלק מן המוצרים ישנם מתכונים שונים, כאשר השינוי מוביל לשינוי בדין התשתדלנו לציין זאת.
  • כל המוצרים שבטבלה חייבים בחלה רק כאשר הם מחמשת מיני דגן (חיטה, שעורה, כוסמין, שיבולת שועל ושיפון).
  • המוצרים שבטבלה חייבים בחלה רק כאשר מכינים מהם בכמות גדולה החייבת בחלה:
    לדעת האשכנזים - עיסה שיש בה 1.2 ק"ג קמח יש להפריש בלא ברכה, ומ1.66 ק"ג יש להפריש בברכה (לדעת החזון איש יש להפריש בברכה רק מגודל 2.250).
    לדעת הגר"ע יוסף - יש להפריש בלא ברכה מ1.2 ק"ג, ומ1.55 ק"ג יש להפריש בברכה.
    לדעת הגר"מ אליהו - יש להפריש בלא ברכה מ1.66, ומ 2.486 יש להפריש בברכה.
  • על מנת להפריש חלה יש ליטול מעט מן העיסה ולומר "הרי זו חלה".
  • להלכות הפרשת חלה נוספות לחצו כאן 

שם המוצר

האם חייב בהפרשת חלה

הערות

אגרול

אפוי / מטוגן – הפרשת חלה בברכה

 

מטוגן בשמן עמוק – יש להפריש בלא ברכה

איטריות ביתיות

יש להפריש בלא ברכה

 

בורקס

הפרשת חלה בברכה

 

בייגל

הפרשת חלה בברכה

 

בלינצ'ס

פטור מהפרשת חלה

 

בקלאווה

הפרשת חלה בברכה

 

ג'חנון

הפרשת חלה בברכה

חלק מהתימנים נהגו להפריש בלי ברכה

דייסה

פטורה מהפרשת חלה

 

וופל בלגי

הפרשת חלה בברכה

לאחר סיום האפיה יש לקבץ את כל המאפים לכלי אחד ולהפריש חלה

זלאביה

יש להפריש חלה בלא ברכה

אם מטגנים רק במעט שמן – יש להפריש בברכה

חלה / חלה מתוקה

הפרשת חלה בברכה

 

חצ'פורי

הפרשת חלה בברכה

 

כובאנה

הפרשת חלה בברכה.

חלק מהתימנים נהגו להפריש בלי ברכה

לזניה ביתית

הפרשת חלה בברכה

 

לביבות העשויות מקמח

הפרשת חלה בברכה

כאשר מטוגנות בשמן עמוק – יש להפרש בלא ברכה

לחוח

יש להפריש חלה בלא ברכה (חלק מהתימנים נוהגים שלא להפריש)

לאחר סיום האפיה יש לקבץ את הכל לכלי אחד, או לכסותן בכיסוי אחד - ולהפריש חלה

לחם

הפרשת חלה בברכה

 

מופלטה

הפרשת חלה בברכה

כאשר מטוגנות בשמן עמוק – יש להפרש בלא ברכה

מלאווח

הפרשת חלה בברכה

כאשר מטוגן בשמן עמוק – יש להפרש בלא ברכה

מצה

הפרשת חלה בברכה

 

סופגניות

יש להפריש חלה בלא ברכה

 

ספינג'

יש להפריש חלה בלא ברכה

 

סמבוסק

מטוגן בשמן עמוק - יש להפריש חלה בלא ברכה

 

אפוי או מטוגן במעט שמן – להפריש חלה בברכה

עוגה מעיסה עבה

הפרשת חלה בברכה

למשל: עוגת שמרים

עוגה מעיסה נוזלית (עוגה בחושה)

בכמות גדולה - הפרשת חלה בברכה

לאחר סיום האפיה יש לקבץ את כל העוגות לכלי אחד, או לכסותן בכיסוי אחד - ולהפריש חלה

עוגיות

הפרשת חלה בברכה

 

פאי

הפרשת חלה בברכה

כאשר הבסיס אינו מקמח, אלא מפירורי עוגות וקרקרים קנויים– פטור מחלה

פחזניות

הפרשת חלה בברכה

 

פיצה

הפרשת חלה בברכה

 

פיתה

הפרשת חלה בברכה

חייבת גם כאשר נאפית על גבי טאבון או מחבת

פנקייק

פטור מחלה

כאשר מכינים פנקייק עבה בתבנית – יש להפריש בברכה

פריקסה

הפרשת חלה בלא ברכה

כאשר אופים בתנור - יש להפריש בברכה

פשטידה

בכמות גדולה - הפרשת חלה בברכה

רק כאשר הבסיס עשוי מבצק

קובה

הפרשת חלה בלא ברכה

 

קיש

הפרשת חלה בברכה

רק כאשר הבסיס אינו מבצק

קישקה

הפרשת חלה בלא ברכה

 

קלתית (בסיס לפאי / קיש)

הפרשת חלה בברכה

 

קניידלך

הפרשת חלה בלא ברכה

כאשר נעשה מקמח מצה – הופרשה כבר חלה מן המצות

קרואסון

הפרשת חלה בברכה

 

קרפלאך

הפרשת חלה בלא ברכה

 

רביולי

הפרשת חלה בלא ברכה

 

רוגלאך

הפרשת חלה בברכה

 

שטרודל

הפרשת חלה בברכה

 

שפצלה (בצקניות)

אין חובה להפריש חלה

 

© כל הזכויות שמורות לכושרות