שלום וברכה סיבת החשש באכילת החלק האחורי של בהמות וחיות היא משום ניקור של הגיד הנשה. הגיד הוא עצב שעובר בשתי רגלי הבהמה ואכילתה אסורה מין התורה ככתוב: על כן לא יאכלו בני ישראל את גיד הנשה אשר על כף הירך" ניקור הגיד דורש מומחיות גדולה וצריך להעשות ע"י מנקר מוסמך. לא מנקרים רק את הגיד אלא צריך לנקר ג"כ את את הקנוקות וכן השומן שעל הגיד הכל מה שמיסתעף מהגיד עצמו. ישנן קהילות שנהגו לא לאכול מבשר אחורי ויש שנהגו(אשכנזים) שלא לאכול רק מעגלים קטנים, גדיים ותיישים בגלל הקושי בניקורם.
התשובה התקבלה מהרב משה כ''ץ
בתאריך ב' תמוז ה'תשס"ב
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן