שאל את הרב » כבד-עד כמה צריך לצלותו

כבד-עד כמה צריך לצלותו

  • תוכן השאלה
  • התארחתי בחתונה באולם שיש לו הכשר.
    למנה העיקרית הגיע "כבד אווז" שהיה מונח מעל נתח של בשר. ה,כבד אווז" היה רך מאד והיה לי ספק אם הוא נצלה (בלחיצה עליו בצבץ דם).
    האם מותר היה לאכול את הכבד? אם לא האם הוא אוסר את הבשר שתחתיו?
  • תוכן התשובה
  • לאלי שלום
    לכתחילה צריך לצלות את הכבד עד שיהיה ראוי לאכילה.ואם נתייבש ונתקשה מבחוץ ולא נוטף ממנו דם או ציר זהו סימן שנצלה כדין ומותר באכילה. (שו"ע יור"ד ס' ע"ו) ובדעבד אם נצלה רק חצי צליה מותר לאכלו.(שם ש"ך ס"ק ב)
    קשה להאמין שהכבד לא היה ראוי לאכילה שאם כן האורחים היו מחזירים אותו בלא לאכולו.


  • התשובה התקבלה מהרב משה כ''ץ
  • בתאריך ל' סיון ה'תשס"ב
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות