כיצד ניתן, אם בכלל, להשתמש במנגל שלא ידוע מה נעשה עליו קודם, האם הנחת הרשת בעת הכנת הגחלים מספיקה (כך שאש נוגעת ברשת)? ומה בנוגע לשאר הכלים הנוגעים להכנת המנגל, כדוגמת מזלגות וכדו´?
אם צלו שם טריפות ונבילות צריך ליבון חמור. אם צלו שם כבד כשר אזי לספרדים לא צריך להכשיר ולאשכזנים אפשר רק להנוח את הרשת ע"ג האש כאשר מבעירים את המנגל בהתחלה לכל משך ההבערה הראשול עד שנעשים הגחלים. אבל צריך לדעת שגם כל הכלים המשתמשים למנגל דינם ג"כ כמו המנגל עצמו.
התשובה התקבלה מהרב משה כ''ץ
בתאריך י"ג שבט ה'תשס"ו
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן