שאל את הרב » שהייה בין בשר לחלב

שהייה בין בשר לחלב

  • תוכן השאלה
  • בס"ד

    כבוד הרב.
    ברצוני לשאול האם צריך לחכות פחות זמן בין בשר "עוף" לבין חלב?

    תודה מראש.
  • תוכן התשובה
  • ללילך שלום וברכה
    האמת היא שהפוםקים אינם מזכירים כלל וכלל שיטה כזאת,ולענין הזה של שהייה בין בשר לחלב אין הבדל בין בשר בקר/צאן לבין בשר עוף או הודו.
    ויש בזה שתי שיטות בשו"ע יור"ד פט:א


    א. שו:ע-שש שעות
    ב. רמ:א- שעה אחת

    וכל הםפרדים וכמעת כל האשכנזים נוהגים לשהות שש שעות בין בשר לחלב. (כדברי הש:ך שראוי לעשות לכל מי שיש לו ריח תורה.
    אלא ש'ש עוד שני מנהגים:
    יוצאי הולנד נהגו לשהות שעה אחת כפםק הרמ”א
    חלק מיוצאי גרמניה נהגו לשהות שלש שעות (למרות שדעה זו אינה מוזכרת בשו”ע היא כן מוזכרת ברבנו ירוחם)


  • התשובה התקבלה מהרב משה כ''ץ
  • בתאריך ט' סיון ה'תשס"ב
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות