תאנה טריה

תאנים הגדלות בגינות פרטיות נגועות כמעט תמיד. לעומתן, תאנים הגדלות באופן מפוקח בגידול מסחרי, נקיות יותר.

הנגיעות בתאנה יכולה להיווצר ממינים שונים של חרקים. יתכן שרימות שבקעו מביצים של זבוב הפירות חדרו פנימה, ואין שום סימן חיצוני שמורה על כך. יתכן שאפשר להבחין בתולעים של זבוב התאנה שאינן חודרות לעומק הפרי והן ניכרות מבחוץ על ידי שינוי צבע (חום) הנראה על הקליפה. בחלק מהזנים האבקת הפרי נעשית על ידי צרעת התאנה (חרק שחור שאורך של כמילימטר) הנמצא בנקב בצדו העגול של הפרי. לעיתים רחוקות נמצא כנימות בצבע לבן או ורוד.

הטיפול בפרי:

יש לשטוף ולשפשף בעדינות את התאנה. אם יש מקומות נגועים כמובא לעיל, ניתן להסירם בקלות. יש להסיר את אזור הנקב ולהתבונן במקום. את הפרי יש לחצות לשניים ולקפל לאחור כל חלק על מנת להפריד את נימי הפרי. יש להתבונן היטב בין הנימים ולחפש את הרימות שצבען כצבע הפרי.

ליתר בטחון, אפשר להשרות את חצאי התאנה בקערה עם מים למשך מספר דקות ולראות אם יש תולעים במים (לא כדאי להשתמש לשם כך בקערה לבנה או שקופה, שבהן קשה לראות את התולעים הלבנות). אם לאחר בדיקה זו לא נמצאה נגיעות בפרי, אפשר לאוכלו ללא חשש.


© כל הזכויות שמורות לכושרות