אסור לאכול לחם שנאפה ע"י גוי. ולא רק לחם אלא כל מאכל שנתבשל ע"י גוי נאסר באכילה. אלא שיש דרכי היתר. (וכמובן שמדובר אך ורק כאשר כל המוצרים כשרים.)והם מתחלקים לשנים: פת ופת הבאה בכיסנין-הדתקת האש ע"י ישראל והגוי יכול לבשל. תבשילים (חוץ מפת)-אשכנזים-כמו הדין בפת דהיינו הדלקת האש ע"י ישראל והגוי מבשל ספררדים-לא מסתפקים בהדלקת האש ע"י ישראל אלא גם הבישול צריך להיות ע"י ישראל(לפחות עד שליש או חצי בישול, מה שמכונה כ"בן דרוסאי") יש גם קהילות בגלות שנהגו לאכול פת של גוים גם כשיהודי לא הדליק את האש, מה שמכונה "פת פלתר".עיין שו"ע יור"ד סימן קי"ב-ג. וזה רק במקום שאין פת ישראל מצוי.
דרך אגב זה מהוה בעיה קשה לספרדים כמעט בכל מערכות הכשרות הרגילות(לא מהדרין).
התשובה התקבלה מהרב משה כ''ץ
בתאריך כ"ז ניסן ה'תשס"ה
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן