שאל את הרב » צימוקים

צימוקים

  • תוכן השאלה
  • בס"ד

    שלום!
    קראתי כתבה על מה מותר ומ אסור לאכול בחו"ל ונאמר שם, כי מותר שימורי פירות, אלא אם יש בהם ענבים. רציתי לשאון מדוע - הרי יש איסור במיץ ענבים (כמו ביין), אך מה העניין בענבים.

    בנוסף, אם יש את אותו האיסור בצימוקים? למשל, אדם שקונה פת במקום בו ידוע שאין שומן מן חי וכו´, האם מותר לאכול פת עם צימוקים? והאם נותנים כשרות לשוקולד עם צימוקים? או שיש בזה גם בעיה, אם נוכרי מכין? (ואני שואלת תוך יציאה מנק´ הנחה שאין בעיה אחרת, כמו חלב עכו"ם וכו, אלא רק ענין בישול הצימוקים).
  • תוכן התשובה
  • צימוקים אינם מבושלים אלא מיובשים. ישנם מקומות שמורחים את הותם בשומן. והשומן צריך להיות כשר.ובחו"ל נפוץ מאד השימוש בשומן מן החי(טרף).

    גם אין לאכול שימורי פירות בלא הכשר. ולמעשה אין לאכול שום מאכלים מוכנים בלא הכשר.

    גם בפת מוסיפים חומרי תפיחה ועוד חומרים אחרים שאינם כשרים. זה לא רק ענין של שומן. פת נוכרי אמנם מותר(רק במקום שיש מנהג להתיר-עיין שו"ע יור"ד סימן קי"ב).
    לגבי הבעיה שהזכרת בצימוקים. משרים אותם במיץ ענבים. ומיץ ענבים של גוים הינו אסור משום יין נסך.

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ''ץ
  • בתאריך כ"ג ניסן ה'תשס"ה
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות