אין כל הבדל בין כלי חרס לכלי מתכת בעניין שאלתך. 1. סיר בן יומו (שבשלו בו בשר ב- 24 שעות האחרונות) שבשלו בו מאכל פרווה
א. לכל הדעות מותר לאכול את המאכל חם בכליים חלביים. ב. לאשכנזים- אסור לאוכלו עם חלב ממש (בדיעבד אם נתערב בחלב מותר). ג. לספרדים- אם נתבשל כנ"ל, מותר לאכלו עם חלב אין לבשל לכתחילב בסיר בשרי ע"מ לאכול עם חלב. ד. מאכל שנצלה בכלי בשרי, יש מחמירים יותר מבישול, וסוברים שלכל הדעות אסור לאוכלו עם חלב(ש"ך סק"ג) אבל יש מתירים (חכמת אדם סימ´ מח)
2. סיר נקי, שאינו בן יומו, שבשלו בו מאכל פרווה
א. לכל הדעות מותר לאכלו עם חלב. ב. לאשכנזים- איו לבשל כנ"ל לכתחילה, כדי לאכלו עם חלב. ג. לספרדים- מותר אפי´ לבשל על מנת לאכול עם חלב. ד. אם טגנו בצל או מאכל חריף בכלי זה, אע"פ שאינו בן יומו, כל התבשיל הופף להיות בשרי ואסור לאכלו עם חלב.
התשובה התקבלה מהרב משה כ''ץ
בתאריך ט"ז אייר ה'תשס"ה
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן