1.יש לי שתי שאלות: מה דין צלחת חרסינה של סט בשרי (נשטפת בסקווטש בשרי ומשמשת לסעודה בשרית אך בצלחת עצמה לא היה בשר: משמשת למנות ראשונות שהן פרווה) שנגעה בה קצפת חלבית? 2.מה דין קערת נירוסטה שמשמשת להגשת סלטים פרווה שנגעה בה גבינה, האם ניתן להגיש בקערה זו סלטים (פרווה) בארוחה בשרית? בברכה,
1.2.- נגיעה בקר אינו אוסר את הכלי לשימוש ולא הופך אותו לבשר או חלבי. בכל אופן צריך הרבה זהירות לא לערבב כלים וכדאי מאד לעשות סימן בולט על כל כלי או שהסטים יהיו שונים לגמרי במראיהם.
התשובה התקבלה מהרב משה כ''ץ
בתאריך ט' אדר ב' ה'תשס"ה
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן