שאל את הרב » הכשרת שיש וכיור

הכשרת שיש וכיור

  • תוכן השאלה
  • כבוד הר' שלום,
    מפני כל מיני טעויות יוצא שהשיש החלבי והכיורים שלנו הם טרף (השיש עשוי משיש). אם כי נפל בשר לשיש החלבי או שהונח כלי עם בשר רותח על השיש החלבי שבו אני שועה לפעמים טוסט עם גבינה צהובה וכדו'. (כעת אנו שמים על השיש החלבי מפיות מפלסטיק כדי להניח עליהן סירים בשריים מן הגז). השיש החלבי הוא ליד הכיריים ואימי אומרת שיותר נוח לה שהשיש הבשרי יהיה ליד הכיריים מאשר השיש החלבי. #השאלה היא אם אפשר להפוך את השיש הבשרי לחלבי ואת השיש החלבי לבשרי ואיך עושים זאת? #שאלה נוספת היא- אם נפל בשר לתוך הכיור החלבי- האם הוא טרף?
    תודה רבה, נורית.
    נ.ב.- שאלתי כבר את השאלה וכתבת לי שאכתוב את סוג השיש...
  • תוכן התשובה
  • שלום וברכה
    בסוג זה של שיש אפשר להכשיר ואחר כך לקבוע בשרי או חלבי לפי הנוחיות שלך.
    זה נעשה ע"י:
    1.ניקוי יסודי
    2. שהיה של 24 שעות
    3.עירוי מכלי ראשון (רותח בזמן העירוי) ע"ג כל שטח השיש. לעשות כך במתינות והכי טוב ע"י מחם שבת רותח עם ברז פתוח-פשוט להעביר על כל שטח השיש.

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ''ץ
  • בתאריך ז' ניסן ה'תשס"ב
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות