אתמול כשהירהרתי בדבר, פתאום עלתה בי השאלה הבאה שאני לא מצליח למצוא לו תשובה: מכוון שכתוב שאסור לבשל גדי בחלב אמו אז למה אנחנו מסתפקים בכמה שעות בין ארוחה בשרית לחלבית? הרי שאם הטכנולוגיה של היום - יש סבירות (אפילו אם קלושה) שהחלב תישמר ואז אני עלול לשתות חלב של האם אחרי שאכלתי את הגדי (אפילו אם עברו כמה שעות מאז).
למה לא אסרו לאכול גדי או לשתות חלב של גדי? האם זה לא היה פותר את הבעיה?
הייתי רוצה לדעת יותר? האם יש מאמרים או ספרים שאתה ממליץ?
אולם המחשבה הזאת מבוססת על "טעות בדבר משנה" ולא מדובר דווקא על חלב של אמו של גדי מסוים. אלא התורה רוצה לאמר לנו שכל בשר של בהמה (פרים ופרות ועגלים, כבשים ועיזים וכל משפחותיהם) אםור לבשל או לאכול ביחד עם חלב של אחד שאלו שהזכרתי לעיל.(וגם אסור להנות מהם). תלמד טור ושולחן ערוך יורה דעה סימן פ"ז ואם ישארו לך שאלות אשמח לעזור.
התשובה התקבלה מהרב משה כ''ץ
בתאריך כ"ב אב ה'תשס"ד
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן