במה לכשרות » עצות וטיפים למתחתנים

עצות וטיפים למתחתנים

הרב משה כ"ץ



הרב משה כץ מרבני  "כושרות" ממליץ לזוגות הצעירים ....

 

  •   ההמלצה הגורפת , היא להיפגש עם המשגיח עצמו. בין השאר רצוי לוודא מול המשגיח מהי רמת הכשרות של הקייטרינג. לעניין זה מדגיש הרב כץ כאשר מתקבלת תשובה: "בשר חלק וירקות גוש קטיף", זו אינה רמת כשרות. השאלה היא האם מדובר בכשרות מהודרת כדוגמת  רבנויות מהדרין טובות או בדצ"ים מוכרים או בכשרות רבנות רגילה". בכל מקרה יש לבקש לראות תעודת כשרות בתוקף.
  • אחת הבעיות הגדולות בקייטרינג היא של נושא ירקות העלים. מכיוון שהאיסור על אכילת חרקים הוא איסור מדאורייתא, ההמלצה היא בכל מקרה, גם בעלים ירוקים הנחשבים "סוג א'" ברשימת הרבנות הראשית, יש לבקש להשרות במים עם סבון ולאחר מכן לשטוף תחת זרם חזק.
  • מכיוון שבכל חתונה יש גם אנשים יוצאי עדות ספרד המקפידים על נושא בישול עכו"ם, רצוי לברר מראש מי מבשל את המזון ואם מדובר באדם שאינו יהודי, לוודא שיהיה עליו פיקוח של אדם יהודי, כפי שנדרש בהלכה.
  • אם בחרתם בכשרות רגילה, ישנה אפשרות לשדרג אותה לכשרות מהודרת זאת ע"י הזמנת משגיח מטעם אותה מועצה שנתנה את הכשרות (נניח רבנות נתיבות) ולבקש שישדרגו את רמת הכשרות לרמת כשרות מהדרין משגיח מטעמם שיישאר במקום. בכל מקרה לא מומלץ לשלם סכום נוסף למשגיח של האולם, במבחן התוצאה, בדרך כלל השגחה פחות אפקטיבית.
  • במידה והמשגיח מסרב להיות נוכח בכל שעות האירוע, ניתן לפנות לרבנות הראשית לישראל, מחלקת האולמות לטלפון: 02-5313131
  • עוד מציינים כל גורמי הכשרות אליהם פנינו כי הכרחי לסכם עם בעל הקייטרינג שיביא את כל המזון והכלים, והכל יהיה בפיקוח גורם אחד.  זאת משום שהבאת כלים ממקור אחד, מזון ממקום שני ופירות וירקות ממקום שלישי, כפי שעושים פעמים רבות גורמים שונים בעולם החתונות, בכדי לחסוך בעלויות, מביא לבעיות כשרות רבות. למשל לא ברור מניין הכלים, ועד כמה הם כשרים. (טבילה, חלב ובשר) פירות וירקות שבאים מחוץ לקייטרינג, לעיתים בעל המקום בו מתקיימת החתונה  לא יאפשר לקייטרינג לרחוץ אותם. (!) לכן למרות שמדובר בעלויות גבוהות יותר, לטובת האורחים והכשרות, מומלץ לדאוג שיהיה גוף אחד עם תעודת כשרות והוא הכתובת בכל ענייני הכשרות. 

 

© כל הזכויות שמורות לכושרות