שאל את הרב » כבד- מליחתו בזמן הצליה

כבד- מליחתו בזמן הצליה

  • תוכן השאלה
  • שלום וברכה

    שאלי היא בנושא צללית כבד.
    קיבלתי דעות סותרות : האם יש צורך להמליח את הכבד בזמן צלייתו ,כן /לא?
    בהנחה שהתשובה היא חיובית:
    האם צריך דווקא מלח בישול?
    מה קורה אם אכלתי כבד צלוי שלא הומלח?

    תודה מראש
  • תוכן התשובה
  • אתה מדבר על דבר המכונה "מליחה לצלי" דהיינו לפזר מעט מלח גס(מלח לבישול) ע"ג הכבד סמוך מאד לצליתו. זה מסייע לאש למשוך את הדם החוצה.

    אשכנזים-כתוב שרמ"א שנוהגים.
    ספרדים-לא כתוב בשו"ע. אמנם כתוב בבן איש חי ובכף החיים שנהגו. וכל עידה יעשה לפי המנהג שלו.

    אשכנזים- לאחר לצליה נוהגים לשתוף כמה שניות את הכבד מתחת הברז. בלי עם סבון ובלי עם סקוצ'ברייט.

    אם לא מלחת (ולפי מנהגך צריך למלוח) מותר לאכול. ולא לשכוח למלוח בפעם בבאה.

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ''ץ
  • בתאריך כ"ט תמוז ה'תשס"ד
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות