שאל את הרב » כשרות כרובית

כשרות כרובית

  • תוכן השאלה
  • ראיתי בספרו של הרב ויא שלא ניתן להכשיר את פרחי הכרובית בבדיקה "ביתית".
    ולכן משמע שמותר לקנות כרובית,כשרוצים לאכול את פרחיה, רק מגוש קטיף.

    ואולם ראיתי מחלוקת בפוסקים שי"א שניתן להכשיר כרובית אך הדבר קשה
    ויש כאלה שאפילו הראו שלבים להכשרת כרובית (פרחיה!).

    האם באמת אפשר להכשיר כרובית הנקנית בשוק שיש ביטחון כמעט גמור שיהיו
    בה חרקים?

    אם כן כיצד ניתן להכשירה? (את פרחיה ולא קלחיה)


    בתודה מראש,
    יהודה
  • תוכן התשובה
  • גדולי הרבנים שמבינים בהלכות כשרות וחרקים במזון סוברים שאי אפשר לנקותו היטב היטב.

    יש לדעת ולזכור. יש רבנים גדולים, אפילו גדולים מאד שהם בכלל לא פוסקי הלכה. ויש ג"כ רבנים פוסקים שאינם כ"כ בקיים בעניני כשרות- שהרי זה מקצוע מיוחד בתורה.

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ''ץ
  • בתאריך י"ז תמוז ה'תשס"ד
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות