שאל את הרב » בשר ביזון

בשר ביזון

  • תוכן השאלה
  • שלום לכבוד הרב
    קראתי בעיתון הארץ באינטרנט, על מעלותיו של בשר הביזון ( זה כמו תאו, שור הבר או השדה במקורותינו). החיה הזו היא בקר, מעלה גירה ומפריסה פרסה, הבשר שלה דל שומן והיא איננה מולעטת בהורמונים ולכן משווקת כבשר בריא בארצות הברית.
    הייתה שם הערה שלא מייבאים אותה הנה כי לדברי רב בשם ג'וזף גרוסמן שאחראי על הכשרות האורתודוקסית, לא נהוג לאכול אותה בישראל ולכן כאן היא איננה נחשבת כשרה.
    אולי אפשר לבקש שלא יקבלו את ההחלטה הזו מבלי לחשוב היטב, למען הבריאות.
  • תוכן התשובה
  • לא מכיר את הרב הזה.
    יש רבנים שהם מופקדים על הענין הזה ברבנות הראשית- תפנה אלהם 025313131.
    אבל באופן עקרוני הוא הבהמה בשם "בופלו" שהוא נחשב ככשר.

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ''ץ
  • בתאריך י"ז תמוז ה'תשס"ד
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות