ראיתי מספר ספרים העוסקים בנושא של "מה מותר לאכול בחול" לפי הבנתי כל ההיתר לאכול משהו בחול הוא בעצם שברגע שאין שום בעיה של כשרות אז נתיר. ולכן לצרוך העניין, אם למשל אני מגיע למקום ורואה משהו שאני בטוח ב100% שהוא כשר, אין בעיה לאכול. רציתי לברר, למה בחול נתיר, וכאן בארצנו, ברגע שאין תעודה למסעדה כלשהי, אפילו דבר כשר ב100% תיהייה בעיה לקנותו. תודה רבה.
תסביר לי כיצד אתה יודע שהכל כשר ואחר כך נוכל לדון מה אפשר לאכול. לדוגמא:מקדונלדס בארה"ב פרסמו שה"ציפס" שלהם הוא צימחוני ולכן גם מוסלמים, בודהיסתים והינדים יכולים לאכל אותם. בסוף התברר שהשמן של הטיגון הוא עשוי מנבילות.
התשובה התקבלה מהרב משה כ''ץ
בתאריך ט"ו תמוז ה'תשס"ד
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן