כן. ובשר שעבר שלושה ימים בלא מליחה מותר אך ורק בצליה. לגבי בשר קפוא שלא מוכשר ע"י מלח שעבר עליו שלושה ימים יש מחלוקת הפוסקים האחרונים הם אפשר למלוח אותו או שחייב לצלותו. 2.חצי בישול דהיינו עד שלא יוצא ממנו דם. אבל לא צריך לשרוף אותו לגמרי כמו שהאנשים טועים ועושים. 3.באמת אתה צודק- הדין בלב הוא קצת שונה. חייבים לפתוח אותו קודם הצליה כדי שיהיה מקום לדם לזוב משם.
עוד כמה נקודות: אשכנזים נוהגים לשתוף את הבשר לפני שאחרי הצליה. הם ג"כ צרכים לייעד כלים מיוחדים לצלית בשר לא מוכשר וכבד כיון שהדם החם ונפלט מהצלי מטריף את הכלים. הם גם נוהגים לפזר קצת מלח גס על הבשר. ישנם גם ספרדים שנוהגים כך. בשר וכבד שעברו עליו שלושה ימים לפני הצליה- אסור אח"כ לבשלם(בקפוא יש מחלוקת).
התשובה התקבלה מהרב משה כ''ץ
בתאריך י"ד תמוז ה'תשס"ד
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן