אם צלו שם טריפות ונבילות צריך ליבון חמור. אם צלו שם כבד כשר אזי לספרדים לא צריך להכשיר ולאשכזנים אפשר רק להנוח את הרשת ע"ג האש כאשר מבעירים את המנגל בהתחלה לכל משך ההבערה הראשול עד שנעשים הגחלים. אבל צריך לדעת שגם כל הכלים המשתמשים למנגל דינם ג"כ כמו המנגל עצמו.
ואפשר בהחלט לאכול פיתה כשרה עם חומוס כשר- לא יקרה שום דבר. וה"עוד לא דתיים" צריכים לדעת שאין אנו מתביישים בתורה ומצוותיה ושהם חייבים לכבד את רצוננו בנושים הללו.
צריך לזכור שבעיות הצניעות, קלות ראש. ניבול פה,וכו', הם לא פחות חמורים מהאוכל. את האוכל אפשר לא לאכול- אם חוסר הצניעות וכל שאר הנ"ל איני יודע כיצד תתמודדי.
התשובה התקבלה מהרב משה כ''ץ
בתאריך ו' תמוז ה'תשס"ד
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן