שאל את הרב » כלי עץ בבשר וחלב

כלי עץ בבשר וחלב

  • תוכן השאלה
  • כבוד הרב שלום,
    היום לארוחת צהריים הכנתי תבשיר בשר על הכיריים בסיר בשרי. לצורך עירבוב השתמשתי בכף עץ. מחשבותיי היו טרודות בעניין אחר ובמקום לפתוח את המגירה של הכלים הבשרייים ולהוציא משן כף מעץ, הוצאתי כף מעץ מהמגירה של הכלים החלביים. רק לאחר כשלוש שעות כשהתפנתי לשטוף כלים גיליתי שהשתמשתי בכף הלא נכונה.

    שאלתי היא האם אפשר להכשיר את הכף חזרה לחלבי? מה צריך לעשות? (אני משתמש הרבה בכף למאכלים חלביים).
    תודה!
  • תוכן התשובה
  • קודם כל: המאכל מותר באכילה כיון שהכף לא היה בן יומו.
    לנקות את הכף לחכות 24 שעות ולהגעיל אותו במימ רותחים.

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ''ץ
  • בתאריך י"ד תמוז ה'תשס"ד
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות