מגרדת המשמשת למוצרי פרווה, כגון ביצים וירקות, אפשר להשתמש בה גם בירקות וביצים שבושלו בכלי חלבי או בשרי.[1] כאשר משתמשים בה למוצרים חריפים, כגון בצל ושום, יש להקפיד שלא לחתוך אותם קודם לכן בסכין חלבית או בשרית, אלא בסכין פרווה בלבד.[2]

מגרדת המשמשת לגירוד גבינה, יש לייחד אותה לשימוש חלבי בלבד, מפני שקשה מאוד לנקות אותה היטב בכל חריציה (בפרט כשיש בה נקבים זעירים).

 

[1] לכל הדעות, הירקות שנחשבים כנ"ט בר נ"ט מותרים לשימוש אפילו בכלי חלבי ממש. רמ"א יו"ד צה, ב.

[2] כך נכון לנהוג לכתחילה כדי שלא להיכנס למחלוקת הפוסקים. בדיעבד יש מקילים כאשר הסכין אינו בן יומו, ויש מקילים אף בבן יומו. 

© כל הזכויות שמורות לכושרות