בכיור הבשרי, כשר לפסח, נמצאו סכינים בשריים שאינם כשרים לפסח, שוודאי עברו עשרים וארבע שעות מאז שהשתמשו בהם לאכילת חמץ, וככל הנראה שימשו לאכילת אוכל רותח כשר לפסח.
הם התגלו תוך כדי שטיפת כלים שהתבצעה ע"י מים רותחים (הכיור איננו מחרסינה, ובתחתיתו מונחת הפרדה מפלסטיק מיוחדת לפסח, שמונעת מגע של הכלים בכיור).
בשעת השטיפה וודאי שנגעו הסכינים בכלים הכשרים לפסח, אך השוטף לא יודע באילו כלים. אין וודאות שהמים החמים הגיעו אל הסכינים ישירות, שכן הם היו בתחתית ערמת הכלים, וכבר באמצע השטיפה נגמרו המים הרותחים.
אין דרך לזהות את הכלים שהיו בכיור בעת השטיפה, משום שהונחו לייבוש במגרה של כל כלי הפסח.
אם יש להגעיל עוד פעם את כל כלי הפסח, או שאפשר לסמוך על הצדדים הרבים להקל?
תודה רבה!